Багато часу змарнував

Бабуся розповіла нам історію двох чоловіків, які познайомилися після того, як стали християнами. Один з них жив убого і походив з невіруючої родини, другий — з багатої християнської родини.

Після того, як вони поділилися радістю свого навернення, чоловік з багатої родини міркував так:

— Як же це може бути, що ти прийняв Христа відразу, коли почув Євангеліє, а я так багато часу змарнував, перш ніж Його прийняти.

— Це легко зрозуміти, — відповів убогий чоловік. — Уяви собі, що ось появиться чоловік і подарує кожному з нас прекрасний новий одяг. Розумієш, я від радості відразу підскочив би, бо моя одіж це саме лахміття. А твоя шафа, без сумніву, набита найкращим одягом. Саме так і зі спасінням. Ти був вдоволений своїм добробутом так, що тобі потрібно було багато часу, щоб відчути потребу праведного одягу, поданого тобі Христом. А я — глибоко свідомий своєї убогості, свого безнадійного, грішного стану, і тому з нетерпінням чекаю одержання прощення, очищення і спасіння.

У бабусі був простенький спосіб пригадати , що нам потрібно "одягнутися у Христа", тобто, вбратися в одежу справедливості. Вона ставилася поважно до слів Св. Павла: (Єф.6,11-17) і кожного дня молилася, як одягала:
— сорочку: “Господи, одягни мене у справедливість”;
— спідницю: “Господи, одягни мене Твоєю любов’ю”;
— пояс: “Господи, одягни мене у Твою покірність”;
— жакет: “Господи, одягни мене Твоєю ласкавістю і милосердям”;
— плащ: “Господи, одягни мене твоїм прощенням”;
— взуття: “Господи, одягни мої ноги євангелієм миру, даючи мені тверду опору у Твоїй правді”.

Назад

ОднаКнопка